18 januari 2012

Dansk mat: Svinekam

En Svinekam
Ser betydligt mer aptitretande när den är färdig.
Du är galen om du äter den rå!
Kan serveras med sockerstekt potatis och rödkål.
En dansk klassiker är "svinekam". Det är en hel benfri kotlett med svålen kvar. Låter kanske lite äckligt, men poängen är att den skall grillas i ugnen, med skåror i svålen, så att när den är klar blir svålen som en randig kam med tunna knapriga svålpinnar. Dom skall man alltså äta. Jag har ätit svinekam tidigare, men jag har aldrig gillat svålpinnarna. Resten av min familj gillar det, men inte jag. Svinekam tycker jag är godast när det serveras med sockerstekt potatis och rödkål. Om jag skulle ge rätten ett betyg, då skulle det väl bli 5 av 7.

Tips: Får du någon svinekam över, så kan du steka skivor i stekpannan dagen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar